مواد شیمیایی

مواد شیمیایی

مواد شیمیایی

هر ماده‌ای که دارای جرم و حجم مشخصی باشد، یک نوع ماده شیمیایی است. در واقع مواد شیمیایی می‌توانند جامد، مایع یا گاز باشند. برای بیان دقیق‌تر، باید گفت هر ماده‌ای که ترکیب شیمیایی مشخصی دارد و ویژگی‌های آن ثابت و معین است، یک ماده شیمیایی محسوب می‌شود.

اولین بار در قرن 18 میلادی، یک شیمیدان فرانسوی به نام جوزف پراست، پس از آزمایش و کار با مواد مختلف مانند کربنات مس، مفهومی برای مواد شیمیایی ارائه کرد. جوزف پراست نتیجه گرفت که تمام نمونه‌های موجود از یک ترکیب مشخص، یک نوع ساختمان با ابعاد معین دارد و این نمونه‌ها از همه ابعاد، مانند یکدیگر هستند. این ابعاد مطابق با میزان عناصر موجود در ترکیب، می‌توانند متغیر باشند. امروزه این قضیه، به قانون نسبت‌های ثابت در ترکیب مشهور است.

انواع مواد شیمیایی

مواد شیمیایی را می‌توان از نظرهای مختلف دسته بندی کرد. مواد شیمیایی از نظر نحوه تهیه، به دو دسته مواد شیمیایی سنتزی و مواد شیمیایی طبیعی تقسیم می‌شوند. همچنین، می‌توان مواد شیمیایی را بر اساس ترکیبات سازنده به دو دسته مواد شیمیایی آلی یا ارگانیک و مواد شیمیایی معدنی و از نظر کاربرد، به دو دسته آزمایشگاهی و صنعتی تقسیم کرد. مواد شیمیایی آزمایشگاهی معمولا از کیفیت و خلوص بالاتری برخوردار هستند و در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. باید به این نکته توجه داشت که برخی از مواد شیمیایی خطرناک هستند و در هنگام استفاده از آن‌ها، باید نکات ایمنی را رعایت کرد. MSDS مواد شیمیایی (Material Safety Data Sheet) یا برگه اطلاعات ایمنی مواد، در واقع دفترچه راهنمای یک ماده شیمیایی محسوب می‌شود و به شما در نحوه استفاده از یک ماده شیمیایی، کمک می‌کند.

به طور کلی، مواد شیمایی تجاری را می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد:

مواد شیمیایی پایه (commodity chemicals)

این دسته از مواد شیمیایی در مقادیر زیاد تولید می‌شوند و هر کدام، ساختار شیمیایی مشخصی دارند؛ بنابراین، دو ماده شیمیایی تولید شده توسط دو عرضه‌کننده متفاوت، ساختار شیمیایی و خلوص تقریباً یکسانی دارند و می‌توانند جایگزین یکدیگر باشند. هزینه تولید این دسته از مواد مانند آمونیاک، پایین است.

مواد شیمیایی تخصصی (specialty chemicals)

مواد شیمیایی تخصصی، از مخلوط مواد شیمیایی مختلف به منظور استفاده در یک کاربرد خاص تولید می‌شوند؛ بنابراین، مواد شیمیایی تخصصی هر شرکت تولید کننده، فرمول و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد و در اکثر موارد، نمی‌توان به راحتی دو ماده شیمیایی تخصصی تولید شده توسط دو تامین کننده مختلف را به جای یکدیگر استفاده کرد. به عنوان مثال، برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت داروسازی از این دسته مواد هستند.

مواد شیمیایی ریز (Fine chemicals)

این دسته از مواد نیز مانند مواد شیمیایی پایه، دارای ساختار شیمیایی مشخصی هستند؛ ولی در مقادیر کمتر تولید می‌شوند. مواد شیمیایی ریز را می‌توان به عنوان اجزای سازنده در فرمولاسیون مواد شیمیایی تخصصی استفاده کرد. نمونه‌هایی از کاربرد مواد شیمیایی ریز عبارتند از: صنایع داروسازی، کشاورزی، مواد شیمیایی و مواد شیمیایی الکترونیکی. به طور کلی هزینه تهیه و تولید این مواد نسبتاً بالا است.

برخی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مواد شیمیایی پایه عبارتند از:

آب اکسیژنه

یک ماده تقریبا بی‌رنگ است که اگر مدت زیادی در انبار باقی بماند، به اکسیژن و آب تبدیل می‌شود. آب اکسیژنه کاربردهای بسیار زیادی مانند ضدعفونی کردن، رنگ‌بری و غیره در صنایع مختلف دارد.

آب ژاول

آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم، یک مایع شفاف به رنگ زرد مایل به سبز است که بوی تندی دارد. این ماده خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و در اثر حرارت و نور، خاصیت خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین، باید این ماده را در شرایط مناسب نگهداری کرد. از حل کردن مقداری از این ماده در آب، مایع سفید کننده یا وایتکس به دست می‌آید.

آمونیوم پرسولفات

آمونیوم پرسولفات، یک ماده پرکاربرد در مصارف آزمایشگاهی و صنعتی است و در صنایع مختلف به کار گرفته می‌شود. در هنگام استفاده از این ماده باید نکات ایمنی را رعایت کرد؛ زیرا این ماده برای انسان و محیط زیست خطرناک است.

اسید استیک

اسید استیک یا جوهر سرکه، طعمی شبیه به سرکه دارد و بی رنگ است. این ماده خورنده و قابل اشتعال است و در هنگام استفاده از آن، باید نکات ایمنی را رعایت کرد. استیک اسید کاربرد زیادی در صنایع مختلف مانند تولید وینیل استات، اتیل استات، حلال‌ها و غیره دارد.

اسید بوریک

اسید بوریک یک اسید ملایم و جامد است که کاربرد زیادی در صنایع مختلف از جمله سرامیک‌سازی، کشاورزی، شیشه‌سازی و غیره دارد. در هنگام استفاده از این ماده، باید نکات ایمنی را رعایت کرد؛ زیرا می‌تواند مشکلات پوستی و تنفسی ایجاد کند.

اسید سولفامیک

اسید سولفامیک، یک ماده کریستالی سفید رنگ و بی‌بو است که محلول آن، پایداری بالایی در دمای اتاق دارد. این ماده در صنایع مختلف مانند تولید شوینده‌ها، کاغذ سازی، کشاورزی و غیره، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسید سولفوریک

اسید سولفوریک، از جمله قوی‌ترین و خطرناک‌ترین اسیدها است که قدرت خورندگی بالایی دارد و برای سلامتی انسان، خطرناک است؛ بنابراین، باید در هنگام استفاده از این ماده، بسیار مراقب بود. سولفوریک اسید را می‌توان از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف دانست. این ماده در تصفیه مواد نفتی، صنعت آهن و فولاد، کشاورزی، معادن مس و غیره کاربرد دارد.

اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهرلیمو، به صورت طبیعی در میوه‌هایی مانند پرتغال و لیمو وجود دارد و در حالت کریستالی و آبدار قابل عرضه است. سیتریک اسید در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، شوینده‌ها، پلاستیک سازی و غیره کاربرد دارد.

اسید فرمیک

اسید فرمیک یا جوهر مورچه به شکل مایع قابل عرضه است و در صنایع مختلف بیشتر به عنوان ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هنگام استفاده از فرمیک اسید، باید نکات ایمنی را رعایت کنید.

اسید فسفریک

اسید فسفریک، یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف است که دو نوع خوراکی و صنعتی دارد. این ماده، بی‌رنگ و بی‌بو است و طعم تندی دارد. فسفریک اسید در مصارف کشاورزی(کودهای شیمیایی)، صنایع غذایی، تولید مواد شوینده، داروسازی و غیره، کاربرد دارد. این ماده در غلظت‌ها بالا، خورنده است.

اسید کلریدریک

اسید کلریدریک یا جوهر نمک، اسیدی بی‌رنگ و با بوی تند است که کاربرد وسیعی در صنایع مختلف مانند صنایع فولاد، ساخت ترکیبات آلی، تولید تمیزکننده‌ها و غیره، دارد. کلردریک اسید یا هیدروکلریک اسید،از قابلیت خورندگی و واکنش‌پذیری بالایی برخوردار است و در هنگام استفاده یا انبار کردن این ماده، باید نکات ایمنی را رعایت کرد.

اسید نیتریک

اسید نیتریک یا جوهرشوره، مایع شفاف و به رنگ زرد کم‌رنگ است که بوی تند و زننده دارد. نیتریک اسید در صنایع مختلف از جمله تهیه کود شیمیایی، صنعت چاپ، آبکاری و غیره کاربرد دارد. این ماده، خاصیت خورندگی دارد.

پارافین

پارافین ماده شیمیایی آلی است که رنگ سفید شیری دارد و به شکل جامد و مایع عرضه می‌شود. این ماده دارای گرید دارویی، بهداشتی و صنعتی است و در صنایع مختلف مانند لاستیک‌سازی، نساجی، چسب، رنگ و رزین، آرایشی و بهداشتی، شمع‌سازی و غیره کاربرد دارد.

پرکلرین

پرکلرین یا هیپوکلریت کلسیم، یک ماده سفید رنگ و جامد است که خاصیت ضدعفونی کنندگی بالایی دارد و برای ضدعفونی و تصفیه کردن آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده باید در مکانی خشک و به دور از نور آفتاب، مواد بودار و مواد قابل اشتعال نگهداری شود.

پرمنگنات پتاسیم

پرمنگنات پتاسیم، یک ماده جامد با بلورهای ریز است که در آب حل می‌شود و بویی از خود ندارد. این ماده با توجه به خاصیت اکسندگی بالایی که دارد، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. تصفیه پساب‌های صنعتی، تصفیه آب و ضدعفونی، عیارسنجی در شیمی و استفاده در مسائل پزشکی، از جمله کاربردهای پتاسیم پرمنگنات است.

پلی آلومینیوم کلراید

پلی آلومینیوم کلراید که به اختصار PAC نامیده می‌شود، به شکل مایع و جامد قابل ارائه است. حالت جامد این ماده، به صورت پودر یا کریستال است و رنگی سفید شیری تا زرد پررنگ دارد. از این ماده در تصفیه آب و پساب، کاغذسازی، نساجی و غیره استفاده می‌شود.

تری اتیلن گلایکول

تری اتیلن گلایکول یا TEG، مایعی بی‌رنگ، بی‌بو، ویسکوز و سمی است و بنابراین، باید در هنگام استفاده از این ماده، نکات ایمنی را جدی گرفت. این ماده در صنعت نفت و گاز، نساجی، کاشی و سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تگزاپون

سدیم لاریل اتر سولفات یا تگزاپون، مایعی شفاف و ویسکوز است که کاربرد زیادی در تهیه مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی دارد. این ماده باید در دمای کمتر از 40 درجه سانتی‌گراد و به دور از رطوبت نگهداری شود.

جوش شیرین

جوش شیرین یا بی‌کربنات سدیم، یک ماده شیمیایی جامد است که سه گرید خوراکی، صنعتی و خوراک دام و طیور دارد. این ماده، خواص بسیار زیادی دارد و در حجم‌های بالا عرضه می‌شود. صنایع غذایی، تولید پاک کننده‌ها، مکمل غذایی دام و طیور، صنعت نساجی و کپسول‌های خاموش کننده آتش‌ نشانی، از جمله کاربردهای جوش شیرین هستند.

حلال‌ها

حلال‌ها دسته بزرگی از مواد شیمیایی هستند که انواع مختلفی دارند و هر کدام، ویژگی‌ها و کاربردهای مختلفی دارند. حلال‌ها را می‌توان به تینرها، گلایکول‌ها، آروماتیک‌ها، استرها، الکل‌ها، آمین‌ها، حلال‌های نفتی و سایر حلال‌ها تقسیم بندی کرد.

دی اتیلن گلایکول

دی اتیلن گلایکول، یک مایع شفاف و بی‌بو است که در دسته مواد شیمیایی آلی قرار می‌گیرد. این ماده که به اختصار با نام DEG نیز شناخته می‌شود و قابل اشتعال است، در تولید رزین، نرم‌کننده‌ها، تولید TEG و غیره کاربرد دارد.

زانتان گام

زانتان گام یک پلیمر طبیعی است که به وسیله تخمیر میکروبی به دست می‌آید. زانتان گام یا صمغ زانتان، در صنایع مختلف به ویژه صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی کاربرد زیادی دارد.

سدیم تری پلی فسفات

سدیم تری پلی فسفات یا به اختصار STPP، یک ماده پرکاربرد در صنعت است که گریدها و درجه خلوص متفاوتی دارد. این ماده سفید رنگ در تولید شوینده‌ها، کاشی سازی، آب و تصفیه آب، نساجی و غیره کاربرد دارد.

سود پرک | سود سوز آور

یکی از مواد بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف، سود پرک یا سود سوز آور است. سدیم هیدروکسید که به نام سود پرک شناخته می‌شود، جامد و سفید رنگ است و در صنایع مختلفی مانند داروسازی، آرایشی و بهداشتی، پتروشیمی، چرم و نساجی، صنعت فلزی و غیره به کار گرفته می‌شود. باید توجه داشت که این ماده خورنده است و می‌تواند برای انسان خطرناک باشد.

سولفات سدیم

سولفات سدیم ماده‌‌ای جامد و به رنگ سفید است که در طبیعت به صورت معدنی یافت می‌شود و در فرایندهای صنعتی، قابل تولید است. این ماده در صنایع مختلف به ویژه تولید صابون و مواد شوینده، شیشه سازی، صنایع غذایی، نساجی، کاغذ و چوب، کشاورزی و داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سولفور سدیم پرک

سولفور سدیم پرک، ماده‌ای شیمیایی به رنگ زرد یا قرمز آجری است که در صنایع مختلف مانند نساجی، چرم‌سازی، تولید کاغذ و غیره، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.

قیر پالایشگاه

قیر پالایشگاه یا قیر نفتی، یک نوع قیر است که از نفت خام تولید می‌شود. این نوع قیر در راهسازی و کارهای ساختمانی(عایق کردن) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کربوکسی متیل سلولز

کربوکسی متیل سلولز یا CMC، ماده‌ای پرکاربرد در صنایع مختلف است که با توجه به ویژگی‌هایی که دارد مانند حلالیت بالا، پایداری بالا، امولسیفایر بودن، بدون رنگ و بو بودن و غیره، در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، نساجی، رنگ و رزین، شوینده‌ها، کاشی و سرامیک، کاغذسازی و مقوا، چسب و غیره به کار گرفته می‌شود.

کلر

کلر یک اکسیدکننده بسیار قوی است که بیشتر برای ضدعفونی کردن و گندزدایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده دارای بوی خفه‌کننده و بسیار سمی است.

کلروپتاس

پتاسیم کلرید یا کلروپتاس به فرمول شیمیایی KCl، نوعی نمک با بلورهای سفید رنگ و بدون بو است که بیشتر به عنوان کود کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلسیم کلراید

کلسیم کلراید ماده جامدی است که در آب حل می‌شود و قابلیت جذب رطوبت بسیار بالایی دارد. این ماده در صنایع دارویی و غذایی، نفت و پتروشیمی، تصفیه فاضلاب، تولید پلاستیک و غیره کاربرد دارد.

گوگرد گرانوله پتروشیمی تهران

گوگرد گرانوله، محصولی است که در پتروشیمی‌ها تولید می‌شود و کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. جهت استفاده از این ماده، باید نکات ایمنی را رعایت کرد؛ زیرا اشتعال پذیر است و گازهای متصاعد شده از آن، باعث مسمومیت و خفگی می‌شوند.

گوگرد نفتی

گوگرد از جمله محصولاتی است که در کشور تولید بسیار بالایی دارد و علاوه بر مصارف داخلی، به خارج از کشور صادر می‌شود. گوگرد ایران از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و در صنایع مختلف به ویژه کشاورزی به کار گرفته می‌شود.

متابی سولفیت سدیم

این ماده دارای گرید خوراکی و صنعتی است و کاربرد زیادی در صنایع مختلف مانند صنعت ساختمان، چرم‌سازی، عکاسی، آبکاری و غیره دارد.

متانول

متانول از مهم‌ترین و پرکاربردترین مواد شیمیایی به کار گرفته شده در صنایع مختلف است که در هنگام استفاده از آن باید نکات ایمنی را رعایت کرد؛ زیرا ماده‌ای سمی است. این ماده از خانواده الکل‌ها به شمار می‌رود و به الکل چوب نیز شناخته می‌شود.

منو اتیلن گلایکول

می‌توان ضدیخ خودرو را ملموس‌ترین کاربرد منو اتیلن گلایکول دانست. این ماده، مایعی بی‌رنگ، بی‌بو و سمی است که در صنعت پلاستیک، تهیه رزین و فیلم‌های پلیمری و غیره کاربرد دارد.

مونو اتانول آمین

مونو اتانول آمین یا به اختصار MEA، نوعی الکل است که بویی شبیه به آمونیاک دارد. این ماده کاربردهای زیادی مانند صنعت دارو، تصفیه گاز طبیعی و تولید شوینده‌ها دارد ولی در عین حال، با توجه به خاصیت خورندگی که دارد، برای انسان خطرناک است و در هنگام استفاده از آن، باید مراقب بود.

سود پرک | کاستیک سودا

سود پرک یا کاستیک سودا، ماده‌ای بسیار پرکاربرد در صنعت است که با توجه به قدرت جذب رطوبت بالایی که دارد، باید در بسته‌بندی‌های مخصوص، حمل و نقل و نگهداری شود.

سولفات آمونیوم گرانوله سولفامون

می‌توان مهم‌ترین کاربرد این ماده سفید رنگ را تهیه کودهای کشاورزی دانست.

کربنات سدیم

این ماده، کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، تولید شیشه، تولید مواد شوینده، تصفیه آب و غیره دارد و به شکل کربنات سدیم سبک و سنگین عرضه می‌شود.

سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم یا زاج سفید، ظاهری سفید رنگ و جامد دارد و به عنوان یک ماده پرمصرف در صنایع مختلف شناخته می‌شود. صنعت تولید شکر، تولید کودهای کشاورزی، داروسازی و مصالح ساختمانی، از جمله کاربردهای این ماده هستند.

سود مایع

سود مایع یا همان قلیا، مایعی است که کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد؛ با این حال باید در هنگام استفاده از آن، موارد ایمنی (MSDS) را رعایت کرد.

پرکلرین

هیپوکلریت کلسیم یا پرکلرین، خاصیت گندزدایی و ضدعفونی کنندگی دارد و از این نظر، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به گرما و رطوبت حساس است و باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.

گوگرد کلوخه گازی

گوگرد کلوخه گازی به رنگ زرد طلایی یا زرد قناری است و درصد خلوص بالایی دارد. این ماده برای صادرات مناسب است.

سولفات سدیم

سولفات سدیم، ترکیبی جامد و بی‌رنگ است که در صنایع غذایی، تولید مواد شوینده، کاغذ و چوب، کشاورزی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خرید مواد شیمیایی

گروه خرید و فروش مواد شیمیایی کیمیا پارس شایانکار، عضو اتحادیه صنف تهیه کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی در استان و شهرستان تهران است و مرجعی کامل برای خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی به شمار می‌رود.

کیمیا پارس شایانکار، تولید کننده، وارد کننده، تامین کننده و فروشند مواد شیمیایی و آزمایشگاهی و صنعتی است که مواد اولیه شیمیایی صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، شوینده، آرایشی و و بهداشتی، رنگ و رزین، حفاری، کاشی و سرامیک، چوب و کاغذ، آب و فاضلاب و غیره را برای شما فراهم می‌کند. شما می‌توانید جهت خرید اینترنتی مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی، به سایت کیمیا پارس شایانکار مراجعه کنید.

صادرات مواد شیمیایی

قطعا شناسایی ظرفیت‌ تولیدکنندگان کشور و بازاریابی اصولی کالاهای تولیدی آنان و صادرات مستمر، علاوه بر ایجاد اشتغال و ارزآوری، موجب بهبود و افزایش چرخه تولید در شرایط فعلی کشور می‌شود. افزایش صادرات در وضعیت کنونی کشور که اقتصاد مقاومتی سرلوحه همت مدیران آن قرار گرفته است، می‌تواند برگ افتخاری برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد. صادرات مواد شیمیایی به روسیه، ترکیه، عراق و غیره، تاثیر زیادی بر روی رشد اقتصادی کشور خواهد داشت.

کیمیا پارس شایانکار توانسته است نیاز کشورهای همجوار به انواع مواد شیمیایی را تامین کند. این شرکت می‌تواند با بهره گیری از پرسنل و کارشناسان مجرب خود در زمینه مواد شیمیایی، معدنی و کشاورزی، مواد اولیه شیمیایی مورد نیاز خریداران و کارخانجات صنعتی را با قیمت مناسب و کیفیت بالا طبق آنالیز و استاندارد در بسته بندی اصولی و طی زمان‌بندی مشخص تامین و حتی در شهر مورد نظر و محل کارخانه درخواست کننده، تحویل نماید.

قیمت و خرید مواد شیمیایی کیمیا پارس شایانکار

شما می‌توانید برای تهیه مواد اولیه شیمیایی صنایع مختلف و خرید اینترنتی مواد شیمیایی آزمایشگاه و صنعتی، به سایت خرید مواد شیمیایی کیمیا پارس شایانکار مراجعه کنید. همچنین می‌توانید جهت خرید مواد شیمیایی در تهران، به دفتر این شرکت مراجعه کنید.

شما می‌توانید جهت دریافت قیمت روز مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی و خرید مواد شیمیایی دارویی، خوراکی، صنعتی و غیره، با کارشناسان فروش کیمیا پارس شایانکار در تماس باشید.