کشاورزی ارگانیک راه نجات بشر

کشاورزی ارگانیک راه نجات بشر

اشتراک گذاری پست

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (2 امتیاز دریافت شده. میانگین امتیاز: 5,00 از 5, )
Loading...

کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک به عنوان یک رویکرد پایدار و محیط‌زیستی در کشاورزی، دارای بسیاری از مزایا و اثرات مثبت برای محیط زیست و سلامت انسان‌ها می‌باشد. در ادامه، به برخی از این مزایا و نقاط قوت این نوع کشاورزی اشاره می‌شود:

1. کاهش استفاده از مواد شیمیایی:

در کشاورزی ارگانیک، استفاده از کودهای کشاورزی و سموم شیمیایی کاهش می‌یابد و به جای آن از روش‌های طبیعی مانند کودهای آلی و کنترل آفات طبیعی استفاده می‌شود. این باعث کاهش آلودگی خاک و آب، حفظ تنوع زیستی و بهبود کیفیت محصولات می‌شود.

2. حفاظت از خاک:

کشاورزی ارگانیک از روش‌هایی استفاده می‌کند که خاک را حفظ و بهبود می‌بخشد. استفاده از مواد آلی و نهاده‌های طبیعی، افزایش توده آلی خاک، کاهش فشار بر خاک، و بهبود ساختار خاک را ترویج می‌کند.

3. حفاظت از آب:

سیستم‌های کشاورزی ارگانیک معمولاً باعث کاهش نیاز به آب می‌شوند. از تنوع گیاهی، غنی‌تر بودن خاک، و کنترل مدیریت آب، از اسراف آب جلوگیری می‌شود.

4. ترویج تنوع گیاهی و حیات‌وحش:

کشاورزی ارگانیک به ترویج تنوع گیاهی و حیات وحش کمک می‌کند. عدم استفاده از سموم شیمیایی و روش‌های کشاورزی متنوع، محیط زیست را برای گونه‌های مختلف حفظ می‌کند.

5. تأمین محصولات با کیفیت:

محصولات کشاورزی ارگانیک معمولاً به عنوان محصولات با کیفیت بالا و خواص تغذیه‌ای بیشتر شناخته می‌شوند. عدم استفاده از مواد شیمیایی مخرب و رعایت استانداردهای ارگانیک، کیفیت محصولات را تضمین می‌کند.

6. کاهش گازهای گلخانه‌ای:

کشاورزی ارگانیک به دلیل کاهش استفاده از سموم شیمیایی و حفاظت از خاک، می‌تواند به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای کمک کند.

7. حفظ سلامت انسان:

عدم استفاده از سموم شیمیایی و حفاظت از خاک و آب، به بهبود سلامت انسان‌ها می‌انجامد. محصولات ارگانیک معمولاً کمترین میزان مواد شیمیایی را دارند.

کشاورزی ارگانیک به عنوان یک راه حل محیط‌زیستی و مستدام برای تولید مواد غذایی مورد تأیید بسیاری از متخصصان محیط‌زیست و کشاورزی قرار گرفته است.

مدیریت خاک ارگانیک:

کاهش استفاده از سوخت فسیلی، جذب آلودگی های دی اکسید کربن از هوا‏‎.‎

اگر در 3/5 میلیارد جریب زمین‌های قابل کشت سیاره زراعت ارگانیک شود، تقریباً 40 % آلودگی‌های دی اکسید کربن را می‌توان ‏جذب کرد‎.‎
امروزه رویکرد جهانی به سمت کشاورزی ارگانیک است.

کشاورزی ارگانیک، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری ‏محصولات آن، از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونی‌ها و دستکاری‌های ژنیتیکی استفاده نمی‌شود و همه مراحل تقویت ‏زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی، کمپوست‌ها، حشرات سودمند، میکروارگانیسم‌های سودمند‏‎ ‎می باشد‏‎…‎)

تأثیر نامطلوب و اثرات باقیمانده مصرف انواع کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها، … در تولیدات غذایی در کشورهای صنعتی ‏پیشرفته موجب شده است کشاورزی در جهتی کاملاً متضاد با روش مدرن تحول یابد و آن جلوگیری از مصرف هرگونه مواد شیمیایی ‏یا نهاده مصنوع انسان در تولیدات و پخش محصولات زراعی و باغی است‏‎.‎

همچنین بخوانید: دانستنی های خاک

کشاورزی
کشاورزی ارگانیک راه نجات بشر

این کشاورزی به کشاورزی ارگانیک موسوم است و در کشورهای مختلف به نام های گوناگون چون کشاورزی زیستی، کشاورزی ‏بیولوژیکی، کشاورزی پایدار نامیده می شود‏‎.‎

کشاورزی ارگانیک، سیستم مدیریتی جامعی است که کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده، سلامت ‏خاک، گیاه، انسان، میکروارگانیسم‌ها، محیط سیاره زمین به عنوان یک موجود زنده واحد، اصول اکولوژیکی، محیط زیست، اصول ‏عدالت و روابط اجتماعی، احترام به مخلوقات و اصول پایداری زیستی در آن مد نظر است‏‎.‎

در واقع کشاورزی ارگانیک مدیریت تولید مناسب است که باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم های زیستی، چرخه های زیستی و ‏فعالیت بیولوژیکی خاک می شود. در این نوع کشاورزی تاکید بر این است که از نهاده های داخل مزرعه استفاده شود و از نهاده های ‏بیرونی استفاده ای نشود. این کار باعث استفاده از روش های کشاورزی زیستی، مکانیکی و بدون استفاده از نهاده های خارجی سنتز ‏شده صورت می گیرد.‎

‎امیدواریم که دیگر از کودهای شیمیایی مخرب استفاده نشود، و هرچه زودتر تمام کشورها از کشاورزی ارگانیک برای کشت و ‏برداشت محصولات گیاهی‌شان استفاده کنند تا آلاینده‌های محیط زیست را کاهش دهیم و مواد غذایی سالم بدون آلایندگی را پرورش ‏دهیم‎.‎

تحقیقات نشان داده که کشاورزی ارگانیک مقدار قابل توجهی از دی اکسید کربن جو زمین را جذب می‌کند و این باعث کاهش گازهای ‏گلخانه‌ای و کاهش گرمایش جهانی می‌شود. بسیاری از فعالیت‌های انجام شده در کشاورزی ارگانیک مانند حداقل شخم، استفاده از ‏گیاهان تثبیت کننده نیتروژن، باز گرداندن ضایعات کشاورزی به خاک و استفاده از پوشش گیاهی موجب افزایش بازگشت کربن به خاک ‏گشته و حفظ و ذخیره سازی کربن را باعث می‌گردد.‏

اگر در 1.4 میلیارد هکتار از زمین‌های قابل کشت سیاره، زراعت ارگانیک شود، تقریباً %40 آلودگی های دی اکسید کربن را می توان ‏جذب کرد.‏ همچنین یک تحقیق در آلمان آشکار کرد که رژیم غذایی کاملاً گیاهی ارگانیک می تواند مقدار آلاینده‌های گازهای گلخانه ای را تا ‏‏94% کاهش دهد.‏ بدین صورت کشاورزی ارگانیک می‌تواند برای بسیاری از مشکلات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی راه حل مناسبی باشد.‏